Şehrimiz Burhaniye’nin İskele mahallesine, yaz sezonunda kurulan Gece Pazarının satış standlarının, taliplileri arasında yapılan kura çekimi, 24/Mayıs/2019 Cuma günü, Belediyemiz Meclis salonunda yapıldı.
2019-05-28Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Üniversitesine bağlı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölüm öğrencilerinin düzenlediği 3.
2019-04-19BASKİ'ye bağlı Edremit Zeytin ve Atık Su Artırma Tesisi'nde incelemelerde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, tesisin 360 bin kişilik kapasitesinin arttırılması konusunda çalışmalara başladıklarını söyledi.
2019-04-19Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın ziyaret etti.
2019-04-18Edremit ilçesinde, 25-29 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “4. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi” 3.
2019-04-18Türkiye-Burkina Faso İş Forumu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Burkina Faso İş Konseyi ev sahipliğinde iki ülkenin önde gelen iş insanlarının katılımlarıyla İstanbul'da gerçekleştirildi.
2019-04-17Balıkesir’in yöresel peynirlerinin kayıt altına alındığı ‘50 Peynirli Şehir Balıkesir’ kitabı, Frankfurt’ta düzenlenen ‘Dünya Yemek Kitapları Yarışması’nda 3 finalist arasına girerek, Hong Hong’da yapılacak finalde ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.
2019-04-06Edremit Ticaret Odası tarafından, Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi kapsamında, Edremit Zeytin Sektörünün Rekabet Gücünün Artırılması projesi açılış toplantısı yapıldı.
2019-04-06Burhaniye Belediyesi tarafından hazırlanan “Dalış turizm merkezi” projesi ile kentin doğal kültürel güzelliklerinin yanı sıra su altı güzellikleri de turizme açılacak.
2019-03-30Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın talimatı ile hazırlanan Arkeopark Projesi ile Ören Mahallesine Adramyttieon Antik Kenti ve arkeolojik kazıları ile yöreye kazandırdığı tarihsel ve arkeolojik kimliğe uygun arkeolojik temalı bir kamusal yeşil alan kazandırılacak.
2019-03-28Kent turizmine katkıda bulunacak olan turistik tesislerin artırılması için İskele Mahallesinde yer alan ve mülkiyeti Burhaniye Belediyesine ait arsa üzerine 4 yıldızlı 108 odalı otel yapılması amacıyla proje hazırlandı.
2019-03-28Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çocukları tiyatroyla buluşturmaya devam ediyor. Kırsalın çocukları “Bremen Mızıkacıları” adlı oyunu ilgiyle izleyerek, eğlenceli vakit geçirdiler.
2019-03-23Burhaniye Belediyesi tarafından kentin geleceğini şekillendirecek projeler üretilmeye devam ediliyor.
2019-03-22Burhaniye Belediyesi tarafından her geçen gün biraz daha modernleştirilen kentin İzmir yönünden girişini sağlayan Melih Pabuçcuoğlu Bulvarı Rekreasyon Alanı Projesi tamamlandı.
2019-03-19Edremit Körfezi Çölyak Derneği ile Burhaniye Belediyesi ortaklaşa bir panel düzenledi. Panelde Çölyak hastalığının hangi durumlarda ortaya çıktığı, hastalığın çeşitleri, hastalığı olan hastaların neleri yemeleri, neleri yememeleri ve yaşam şekli nasıl olmalı konuları anlatıldı.
2019-03-19Burhaniye Belediyesi Bahçelievler Mahallesi’ne kapalı Pazar yeri ve gençlik merkezi yapacak. Projesinin hazır olduğunu bildiren Belediye Başkanı Necdet Uysal, Burhaniye’yi modern ve yaşanılabilir bir kent olarak dizayn etmek için çalıştıklarını dile getirdi.
2019-03-18Burhaniye Belediyesi tarafından başlatılan yol hamlesi İskele Mahallesi’nde kilit parke taşı ile devam ediyor.
2019-03-15Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Master projeleriyle ilgili açıklama yapan Yücel Yılmaz, tarıma 340 milyon lira yatırım yaparak 11.
2019-03-14Mahalle ve ilçe halkının sosyo-kültürel aktivitelerini gerçekleştirebilmeleri, kültür evi ve parkı içerisinde eğitim, dinlenme, oyun ve spor aktivitelerinin bir arada yapılabilmesini istedik.
2019-03-14Burhaniye’nin batı girişi olan Melih Pabuçcuoğlu’nda oluşturulacak yeni rekreasyon alanı ile ilgili çalışmalar devam ediyor.
2019-03-04Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık temsilciliğine yeni bir hizmet binası kazandırıyor.
2019-03-03Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in kent genelinde uyguladığı, Ayvalık’ın geleneksel mimari dokusuna uygun dönüşüm projeleri sunmaya devam ediyor.
2019-03-03Ramada Resort Kazdağları Thermal & Spa otelinin altında koyun ve keçilerden oluşan çiftlik, 50 ‘ye yakın tavuğun bulunduğu kümes ve 3 dönüm büyüklüğünde organik bahçe yapıldı.
2017-07-06BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Balıkesir'de düzenlediği referandum mitingindeki konuşmasında, başta Almanya ve Hollanda olmak üzere toplantılara izin vermeyen Avrupa ülkelerine de tepki gösterdi.
2017-03-13Termal turizm alanında gelişim gösteren ve son günlerde adından sıkça söz edilen Balıkesir’in Sındırgı ilçesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.
2017-01-24Kuzey Ege'nin turizm merkezlerinden Edremit Körfezi'ndeki Güre mahallesinde, otellerde yarıyıl tatili hareketliliği başladı.
2017-01-17Tatil Bank Edremit Şubesi Genel Müdürü Savaş Can; dokuz günlük Kurban bayramı tatilinde Edremitlilerin en çok güneyi tercih ettiğini söyledi.
2016-09-07BALIKESİR’in Edremit ilçesinde Bayram tatilinin yaklaşmasıyla trafik yoğunluğu arttı. Akçay Kordon Ramazan Bayramı öncesinde tıklım tıklım dolarken, bu sene tatilcilerin tercihini Kuzey Ege’den yana kullandığı gözlendi.
2016-07-07Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nda düzenlenen 2016 Yılı Turizm Beklentileri konulu toplantıda söz alan Turizmci Hüseyin Aktaş, ilçede marka olacak projelerin hayata geçirilmesini istedi.
2016-04-27Ayvalık’ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü 3.
2016-04-26Burhaniye’de, Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nda düzenlenen bir toplantıda da ülke ve yöre turizmi ele alındı.
2016-04-26Türkiye'nin 3. Antika Pazarı Ankara ve İstanbul'dan sonra Balıkesir'de kuruldu.
2016-04-26Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle Güre Mahallesi’ndeki Adrina Otel’de tören düzenlendi.
2016-04-22Havaların ısınması ve okulların kapanmasının yaklaştığı bu günlerde çocukların en büyük tutkusu olan bisikletler vitrinleri süslemeye başladı.
2016-04-22Burhaniye de bahar aylarının gelmesiyle birlikte sezon hazırlıklarına başlanırken, ilçede hizmet veren taksiciler de yazı beklemeye başladı.
2016-04-199 günlük bayram tatilinin ilk günlerinde tatil bölgelerine gitmek isteyen tatilcilerin hava yolunu seçmesi dikkatleri çekiyor.
2015-09-22Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçelerinde, okulların geç açılması ve Kurban Bayramı tatili 9 gün olmasına rağmen, turistik otellerdeki dolululuk oranının yüzde 60 ile 80 arasında olduğu bildirildi.
2015-09-22Ayvalık Lale Adası’nda bulunan Haliç Park Otel ve Duba Plajı\'ndaki 10 yıllık mavi bayrakların deniz kirliliği nedeniyle indirilmesinin ardından yapılan yeni incelemeler sonrasında mavi bayrak bu iki noktaya yeniden verildi.
2015-09-03Tarihi Antandros Antik Kentini daha iyi tanıtabilmek ve Edremit’in adını uluslararası arenada gündeme getirebilmek için “Aenas’ın Rotası” projesi için çalışmalara başlandı.
2015-08-25